Kokt salt sik från Nordmaling

Ingredienser

2ne mindre sikar

Sås:
1 msk smör
2 msk hvetemjöl
Fiskspad
Salt
Persilja

Beredning

Siken som blifvit vattendragen sedan föregående kväll lades i gryta i kallt vatten. Koktes mycket långsamt ungefär en kvarts timme eller tills fenorne lossnade. I en särskild panna frästes smöret upp, mjöl ivispades och af fiskspadet påspädes så mycket att såsen blef lagom tjock. En nypa persilja och litet salt ilades.

Serverades till middag med färska potatis.

Recept från: Torparen och snickaren Axel Lindblom, Sandarne, Nordmaling, Ångermanland.
Upptecknat: Den 6 augusti 1898 av Anna Dyberg (Uppsala 29403:22)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 28 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.