Fisksoppa från Öxnevalla

Ingredienser

1 kg salt fisk
10 palsternackor
2 liter potatis
Vatten
Klimpar:
2 kkp skummad mjölk
6 msk vetemjöl

Beredning

Den salta fisken urvattnas, skäres i bitar och kokas. Potatisen och palsternackorna skrapas och skäres i bitar. Fiskspadet spädes ut med vatten, tills det blir lagom salt, och rotsakerna kokas här.

Mjölk och mjöl röres tillsammans. Med en sked tages klimpar af smeten och kokas några minuter i spadet.

Soppan ätes med den salta fisken till.

Recept från: Stathustrun Thilda Johansson, Öxnevalla, Västergötland.
Uppteckna: 1903 av Gertrud Ekberg. (Uppsala 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 28 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.