2 liter mjölk
3 kkp risgryn
1 liter malen (salt) fisk
1 tsk hvitpeppar
1 msk smör
Risgrynen svälles i mjölken. Därefter blandas den malda salta fisken tillsammans med grynen jämte pepparn. Allt hälles i en med smör smord form och insättes i ugnen att grädda tills den blir brun.
Sås:
2 liter mjölk
2 msk smör
2 ägg
½ tsk muskotblomma
1 kkp grädde
3 msk mjöl
Mjölken kokas tillsammans med smöret. Man gör en afredning af äggen, grädden och mjölet hvilket hälles i under stark vispning. Då den åter har kokat upp r såsen färdig.
Recept från: Hemmansägare A Ericsson, Ingbo, Nora, Västmanland.
Upptecknat: Den 7 juli 1903 av Agnes Holst (Uppsala 29403:21b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer