Spickesill med gräslök från Amnehärad

Ingredienser

1 salt sill
1 kkp grädde
Gräslök efter behag

För 3 personer

Beredning

Sillen bör hafva legat några timmar i vatten. Den rensas, flås, skäres i lagom stora bitar. Dessa lägges på ett fat, gräslök klippes öfver dem och grädden slås öfver. Den ätes med potatis till middag eller kväll.

Recept från: Bondhustrun Lovisa Johansson, Nunnestad, Amnehärad, Västergötland
Upptecknat: 1899 av Stina Warholm. (Uppsala 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 18 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.