1 salt sill
1 kkp grädde
Gräslök efter behag
För 3 personer
Sillen bör hafva legat några timmar i vatten. Den rensas, flås, skäres i lagom stora bitar. Dessa lägges på ett fat, gräslök klippes öfver dem och grädden slås öfver. Den ätes med potatis till middag eller kväll.
Recept från: Bondhustrun Lovisa Johansson, Nunnestad, Amnehärad, Västergötland
Upptecknat: 1899 av Stina Warholm. (Uppsala 29403:20)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer