Sillpudding från Forshem

Ingredienser

(För 6 personer)
1 liter kokt potatis
3 st sillar
1½ kkp rifvebröd
4 msk smör
2 ägg
6 dl hvetemjöl

Beredning

Tvätta och urvattna sillen, befria den från ben och skinn, skär den sedan i strimlor. Potatisen skäres i skifvor. Smörj en form och ilägg potatis, sill och rifvebröd hvarftals. Börja och sluta med potatis. Smöret fördelas sint i små klimpar emellan hvart hvarf. Wispa ägg och mjölk tillsammans och slå öfver formen. Insättes i ugn och får stå ungefär 1 timma. Serveras med skirt smör.

Lagat hos: landtbrukaren Larsson i Månstorp, Forshem, Västergötland.
Upptecknat: av Emma Bohman 1 augusti 1898. Uppsala (29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 18 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.