(För 5 personer)
1½ sill (salt)
Litet rågmjöl
3 liter potatis
Sillen tvättas, mjölas och stekes på glöd. Lägges sedan på en tallrik och slås öfver med litet vatten.
Potatisen tvättas och kokas med skalet på.
Recept från: Statarhustrun Kristina Vantesdotter, Lundby herrgård, S Lundby, Västergötland.
Upptecknat: 1904 av Beda Pettersson. (Uppsala 29403:14)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer