Sill och potatis från S Lundby

Ingredienser

(För 5 personer)
1½ sill (salt)
Litet rågmjöl
3 liter potatis

Beredning

Sillen tvättas, mjölas och stekes på glöd. Lägges sedan på en tallrik och slås öfver med litet vatten.

Potatisen tvättas och kokas med skalet på.

Recept från: Statarhustrun Kristina Vantesdotter, Lundby herrgård, S Lundby, Västergötland.
Upptecknat: 1904 av Beda Pettersson. (Uppsala 29403:14)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 18 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.