Sill med mayonäisesås från Forshem

Ingredienser

3 st sillar
1 l mjölk
Sås:
2½ dl sur grädde
1 tsk senap
2 msk ättika
½ lök
Litet socker

Beredning

Sillen urvattnas, befrias från ben och skinn och får ligga en timma i mjölk, skäres i tärningar och följande sås överhälles.

Sås:

Sur grädde röres väl tillsammans med senap, ättika, rifven lök och litet peppar, socker efter smak. Begagnas som smörgåsmat.

Recept från: Landtbrukaren Svensson i Myrbacken, Forshem, Västergötland.
Upptecknat: 1891 av Emma Bohman. (Uppsala 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 18 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.