3 st sillar
1 l mjölk
Sås:
2½ dl sur grädde
1 tsk senap
2 msk ättika
½ lök
Litet socker
Sillen urvattnas, befrias från ben och skinn och får ligga en timma i mjölk, skäres i tärningar och följande sås överhälles.
Sås:
Sur grädde röres väl tillsammans med senap, ättika, rifven lök och litet peppar, socker efter smak. Begagnas som smörgåsmat.
Recept från: Landtbrukaren Svensson i Myrbacken, Forshem, Västergötland.
Upptecknat: 1891 av Emma Bohman. (Uppsala 29403:20)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer