Lax (vanligen hufvud och fenor)
Vatten
Mjölk
Korngryn
Salt
Schalottenlök
Först kokas grynen, därpå lägges laxen i och får koka ungefär en kvart. Laxen tages då upp och mjölken och den fint skurna löken tillsättes.
Recept från: Fiskarhustrun Anna Bergström, Lilla Hällskär, Umeå, Västerbotten.
Upptecknat: Den 9 augusti 1908 av Thyra Glas (Uppsala 29403:19)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer