1 kg fisk (abborrar)
1 msk salt
Vatten
Fisken öppnas, urtages och sköljes. Påsättes att koka i så mycket kallt vatten att det står öfver den. Saltas. När köttet vill lossna från benen, är fisken färdigkokt. Den upptages och serveras med sås och potatis. Sammanröras i ofvanstående ordning. Kokas ej, endast värmes.
Sås :
1 kkp grädde
1 msk smör
½ kkp fiskspad
½ msk gräslök
Ingredienserna sammanröras i ofvanstående ordning. Kokas ej, endast värmes.
Hvardagsmat. Ätes om sommaren till middag eller kväll som förrätt.
Recept från: Bondehus, Od, Västergötland.
Upptecknat: 1897 av Anna Rudbäck. (Uppsala 29403:20)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer