Kokt fisk från Od

Ingredienser

1 kg fisk (abborrar)
1 msk salt
Vatten

Beredning

Fisken öppnas, urtages och sköljes. Påsättes att koka i så mycket kallt vatten att det står öfver den. Saltas. När köttet vill lossna från benen, är fisken färdigkokt. Den upptages och serveras med sås och potatis. Sammanröras i ofvanstående ordning. Kokas ej, endast värmes.

Ingredienser

Sås :
1 kkp grädde
1 msk smör
½ kkp fiskspad
½ msk gräslök

Beredning

Ingredienserna sammanröras i ofvanstående ordning. Kokas ej, endast värmes.

Hvardagsmat. Ätes om sommaren till middag eller kväll som förrätt.

Recept från: Bondehus, Od, Västergötland.
Upptecknat: 1897 av Anna Rudbäck. (Uppsala 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 18 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.