Fiskpudding från Gökhem

Ingredienser

(För 7 personer)
Recept:
½ kg salt fisk
1½ kkp risgryn
3 liter mjölk
2 ägg
Peppar och salt efter smak

Beredning

Risgrynen tillika med mjölken sättes över elden att koka tills det blir som lagom tjock gröt. Den salta fisken, som skall vara tillräckligt kokt, hackas väl, samt blandas med risgrynsgröten och de uppvispade äggen och kryddas med peppar, samt om så behöfves salt. Smeten lägges därefter i smord form och får grädda tills den fått lagom gulbrun färg.

Hvardagsrätt.

Recept från: Arrendatorshustrun Augusta Gustafsson, Hulegården, Gökhem, Västergötland
Upptecknat: Den 16 augusti 1900 av Anna Sylvén. (Uppsala 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 18 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.