Stekt sill från Arvika

Ingredienser

(För 7 personer)
3 små sillar
1 liten rödlök
¼ tsk kryddpeppar
1 kkp mjölk
1 msk istersmör

Beredning

Sillen vattenlägges några timmar innan den skall användas; rensas och sköljes väl. Löken skalas och skäres i skifvor. En stekpanna sättes på elden och då pannan är varm ilägges istersmöret och sillarna jämte lökes stekes däri; mjölken och pepparn tillsättes och alltsammans får ett uppkok.

Recept från: Verkstadsarbetarhustrun Betty Otter, Jössefors bruk, Arvika, Värmland.
Upptecknat: Den 29 juni 1904 av Ruth Thagerström (Uppsala 29403: 18 a-b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 17 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.