Sillsås med potatis från Karlstad

Ingredienser

(hvardagsrätt)
3 st sillar
1 msk flottyr (eller smör)
1 skuren rödlök
Hvitpeppar efter smak
2 msk hvetemjöl
2 kkp mjölk

Beredning

Sillen öppnas, urtages och sköljes samt rensas fri från ben. Skäres sedan i mindre tärningar. Flottyren upphettas i en kastrull och häri nedlägges silltärningarna att brynas, tillika med rödlöken. Hvitpeppar tillsättes efter smak och därefter spädes det med mjölet och mjölken.

Recept från: Arbetarfamilj i Karlstad, Värmland.
Upptecknat: 1897 av Aurora Richter (Uppsala 29403:18b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 17 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.