(hvardagsrätt)
3 st sillar
1 msk flottyr (eller smör)
1 skuren rödlök
Hvitpeppar efter smak
2 msk hvetemjöl
2 kkp mjölk
Sillen öppnas, urtages och sköljes samt rensas fri från ben. Skäres sedan i mindre tärningar. Flottyren upphettas i en kastrull och häri nedlägges silltärningarna att brynas, tillika med rödlöken. Hvitpeppar tillsättes efter smak och därefter spädes det med mjölet och mjölken.
Recept från: Arbetarfamilj i Karlstad, Värmland.
Upptecknat: 1897 av Aurora Richter (Uppsala 29403:18b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer