(hvardagsrätt)
3 st sillar
Vatten
3 liter potatis
Sillen sköljes och rensas. Påsättes i det kalla vattnet och får koka tills den är färdig eller då fenorna lossna. Upplägges och serveras hel.
Gräslökssås:
3 kkp vatten
2 msk flottyr (eller smör)
1 msk fint hackad gräslök
1 struken matsked potatismjöl
Vattnet får uppkoka hvarefter flottyren och gräslöken tillsättes. Då detta kokat upp afredes såsen med potatismjölet utrördt i litet vatten.
Recept från: Dagsverkare på Sommaro, Karlstad, Värmland.
Upptecknat: 1897 av Aurora Richter (Uppsala 29403:18b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer