Kokt sill med gräslökssås och potatis från Karlstad

Ingredienser

(hvardagsrätt)
3 st sillar
Vatten
3 liter potatis

Beredning

Sillen sköljes och rensas. Påsättes i det kalla vattnet och får koka tills den är färdig eller då fenorna lossna. Upplägges och serveras hel.

Ingredienser

Gräslökssås:
3 kkp vatten
2 msk flottyr (eller smör)
1 msk fint hackad gräslök
1 struken matsked potatismjöl

Beredning

Vattnet får uppkoka hvarefter flottyren och gräslöken tillsättes. Då detta kokat upp afredes såsen med potatismjölet utrördt i litet vatten.

Recept från: Dagsverkare på Sommaro, Karlstad, Värmland.
Upptecknat: 1897 av Aurora Richter (Uppsala 29403:18b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 17 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.