3 medelstora salta sikar
3 msk halfstött kryddpeppar
3 msk hackad gräslök
1 msk socker
1 dryg kaffekopp ättika (utspädd)
Sikarna urvattnas, rensas och flås. Därpå befrias de från all ben. Köttet skäres i strimlor och lägges ner i en burk hvarfvis med kryddorna, sist slår man öfver ättikan. Sedan får det stå i några timmar, innan det användes.
Recept från: Arrendatorshustru M Ljungström, Grisslehamn, Väddö, Uppland.
Upptecknat: Den 11 augusti 1903 av Maria Nathorst. (Uppsala 29403:17)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer