Inlagd sik från Väddö

Ingredienser

3 medelstora salta sikar
3 msk halfstött kryddpeppar
3 msk hackad gräslök
1 msk socker
1 dryg kaffekopp ättika (utspädd)

Beredning

Sikarna urvattnas, rensas och flås. Därpå befrias de från all ben. Köttet skäres i strimlor och lägges ner i en burk hvarfvis med kryddorna, sist slår man öfver ättikan. Sedan får det stå i några timmar, innan det användes.

Recept från: Arrendatorshustru M Ljungström, Grisslehamn, Väddö, Uppland.
Upptecknat: Den 11 augusti 1903 av Maria Nathorst. (Uppsala 29403:17)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 17 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.