Inkokt sik med potatis från Karlstad

Ingredienser

(söndagsrätt)
2 kg fetfisk
1½ liter vatten
3 msk salt
1 handfull dill
1 msk kryddpeppar
2½ liter potatis

Beredning

Fisken fjällas, öppnas och urtages. Därefter skäres den i lagon stora bitar, lägges i en gryta med vatten, salt, peppar och dill och får koka med slutet lock tills den är färdig.

Recept från: Arbetarfamilj i Karlstad, Värmland.
Upptecknat: 1897 av Aurora Richter (Uppsala 29403:18b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 17 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.