(söndagsrätt)
2 kg fetfisk
1½ liter vatten
3 msk salt
1 handfull dill
1 msk kryddpeppar
2½ liter potatis
Fisken fjällas, öppnas och urtages. Därefter skäres den i lagon stora bitar, lägges i en gryta med vatten, salt, peppar och dill och får koka med slutet lock tills den är färdig.
Recept från: Arbetarfamilj i Karlstad, Värmland.
Upptecknat: 1897 av Aurora Richter (Uppsala 29403:18b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer