2 salta sillar
Ett stycke fett fläsk
Ljumt potatisvatten
Ett halster gnides in med fett. Sillarna, på hvilka huvudena äro aftagna och innanmätet borttaget, läggas på halstret och detta på glödhög i spis. När sillarna äro brunstekta, läggas de i en karott med ljumt potatisvatten och serveras tillsammans med sås.
Sås:
En half spillkum grädde och hackad gräslök.
Recept från: Arrendatorshustru M Ljungström, Grisslehamn, Väddö, Uppland.
Upptecknat: Den 13 augusti 1903 av Maria Nathorst. (Uppsala 29403:17)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer