Ugnstekt gädda från Ljusterö

Ingredienser

(Kalasmat)
2 medelstora gäddor
¼ kg smör
4 skorpor
2 msk mjöl
1 msk salt
Litet gräddmjölk

Beredning

Gäddan fjällas, rensas och sköljes väl samt torkas med en handduk. Gäddan öfverstrykes med gräddmjölk. Skorporna stötas fint sen blandas med mjöl och salt. Detta strös öfver gäddan. Smör skivas i en panna och häri nedlägges fisken. Gäddan insättes nu i varm ugn och får sakta steka tills den är färdig.

Recept från: Åkerström, Stensvik, Ljusterö, Uppland.
Upptecknat: 1897 av Gerda Creutz. (Uppsala 29403:17)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 16 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.