Stufvad sillmjölke från Skuttunge

Ingredienser

(4 pers)
1 msk smör
2 kkp mjölk
2 sillmjölkar
Gräslök
1 msk hvetemjöl

Beredning

Sillmjölkarne vattläggas dagen förut. Smöret fräses i en stekpanna. Mjölken påspädes och sillmjölkarne iläggas. Detta får nu kokas upp, hvarefter det afredes med en knapp sked hvetemjöl. Gräslöken hackas och ilägges. Efter ännu ett uppkok är stufvningen färdig. Serveras med potatis.

Recept från: Torparhustru madam Björkman, Skuttunge, Uppland.
Upptecknat: Den 15 juli 1901 av Estrid Frigell. (Uppsala 29403:17)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 16 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.