(För 4 pers)
2 msk mjöl
¾ l fiskbuljong
4 hvitlökar
2 msk smör
½ l mjölk
Salt, socker
(1 äggula om soppan önskas finare)
Upphetta flottyren och bryn däri löken och strö öfver mjölet. Slå sedan på fiskbuljongen och mjölken och låt soppan få ett godt uppkok samt smaka af den med salt och socker. Soppan bör passeras innan den serveras.
Receptet från: Lantbrukare A Udén, Uddnäs, Almunge, Uppland.
Upptecknat: 7 juni 1899 av Julia Saxenberg. (Uppsala 29403:17)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer