Norsk fisksoppa från Almunge

Ingredienser

(För 4 pers)
2 msk mjöl
¾ l fiskbuljong
4 hvitlökar
2 msk smör
½ l mjölk
Salt, socker
(1 äggula om soppan önskas finare)

Beredning

Upphetta flottyren och bryn däri löken och strö öfver mjölet. Slå sedan på fiskbuljongen och mjölken och låt soppan få ett godt uppkok samt smaka af den med salt och socker. Soppan bör passeras innan den serveras.

Receptet från: Lantbrukare A Udén, Uddnäs, Almunge, Uppland.
Upptecknat: 7 juni 1899 av Julia Saxenberg. (Uppsala 29403:17)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 16 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.