(För 5 pers)
1 kg mört
3 msk hackad dill
Till kokning: ½ liter vatten
Salt
Sås: 1 msk mjöl
Fiskspad
Fisken fjällas, rensas och sköljes. Därefter tar man litet av den hackade dilleno lägger inuti fisken, som redan påsättes i saltat vatten. Fisken får sedan koka tills fenorna lossna då den tages upp. Därefter göres såsen. Mjölet lägges i pannan o litet i sänder av fiskspadet påhälles o får koka tills såsen blivit litet simmig.
Recept från: Fru Sofi Andersson, Runnmarö, Djurö, Uppland.
Upptecknat: 1 augusti 1912 av Ingrid Bruce. (Uppsala 29403:17)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer