8 sillar
3 lagerblad
10 kryddpepparkorn
15 vitpepparkorn
3 msk socker
½ liter ättika
Sillen rensas samt vattlägges ett par timmar, varefter den fläkes och skäres i mindre bitar. Den lägges sedan i en glasburk och blandas med pepparkornen, lagerbladen samt sockret och ättikan. Sillen bör stå 1 dygn innan den serveras.
Recept från: Statarhustru N Karlsson, Mälby, Årdala, Södermanland.
Upptecknat: 1915 av Margareta Hydbom (Uppsala 29403:16)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer