Stufvade abborrar från Hånger

Ingredienser

(För 8 personer)
2 kg abborrar
1 msk salt
Oskummad mjölk
1 msk smör
2 msk hvetemjöl
1 äggula

Beredning

Abborrarna rensas och tvättas och torkas väl med en handduk. Man lägger dem i en gryta, saltar och häller på så mycket oskummad m,jölk, att den väl står öfver fisken. När fisken är kokad, tages den upp och benen rensas väl bort. Mjölken silas och hälls i en kastrull, och däri iröres hvetemjölet, smöret och den uppvispade äggulan. Och allt får koka en stund. Så läggs fisken i och får ett uppkok. Hälls upp på fat och öfverströs med persilja.

Recept från: Hemmansägaren Anders Johan Pettersson, Byagården, Hånger, Småland.
Upptecknat: Den 30 juli 1907 av Anna Moberg (Uppsala 29403:15)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 15 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.