(För 8 personer)
2 kg abborrar
1 msk salt
Oskummad mjölk
1 msk smör
2 msk hvetemjöl
1 äggula
Abborrarna rensas och tvättas och torkas väl med en handduk. Man lägger dem i en gryta, saltar och häller på så mycket oskummad m,jölk, att den väl står öfver fisken. När fisken är kokad, tages den upp och benen rensas väl bort. Mjölken silas och hälls i en kastrull, och däri iröres hvetemjölet, smöret och den uppvispade äggulan. Och allt får koka en stund. Så läggs fisken i och får ett uppkok. Hälls upp på fat och öfverströs med persilja.
Recept från: Hemmansägaren Anders Johan Pettersson, Byagården, Hånger, Småland.
Upptecknat: Den 30 juli 1907 av Anna Moberg (Uppsala 29403:15)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer