3 salta sillar
½ kkp rågmjöl
2 msk flottyr
1 kkp mjölk
1 msk hackad dill
Sillen vattenlägges dagen förut, rensas, tvättas och fläkes. Den vändes därefter i rågmjöl och stekes i flottyr. Då man lagt upp sillen slås mjölken och dillen i pannan och får koka upp, hvarefter såsen slås öfver den stekta sillen.
Recept från: Arbetarhustru Kristina Kjellman, Ädelfors, Alseda, Småland.
Upptecknat: Den 26 juli 1905 av Elsa Hallgren (Uppsala 29403:15)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer