Stekt salt sill från Alseda

Ingredienser

3 salta sillar
½ kkp rågmjöl
2 msk flottyr
1 kkp mjölk
1 msk hackad dill

Beredning

Sillen vattenlägges dagen förut, rensas, tvättas och fläkes. Den vändes därefter i rågmjöl och stekes i flottyr. Då man lagt upp sillen slås mjölken och dillen i pannan och får koka upp, hvarefter såsen slås öfver den stekta sillen.

Recept från: Arbetarhustru Kristina Kjellman, Ädelfors, Alseda, Småland.
Upptecknat: Den 26 juli 1905 av Elsa Hallgren (Uppsala 29403:15)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 15 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.