Stekt rökt sill och stekt potatis från Kristianstad

Ingredienser

( För 2 pers)
6 rökta sillar
4 msk fläskflott
½ lit kokt potatis
½ tsk salt
Ytterligare 4 msk fläskflott

Beredning

Sillen rensas och hvarje sill delas i 2 halfvor. De stekes i flottet bruna på båda sidor.

Potatisen skäres i skifvor och lägges på hett järn, lite af flottet lägges på efter hand och saltet strös på dem. Man vänder på potatisen emellanåt och de stekes ljusgula.

Recept från: Uppasserskan Maria Landgren, Kristianstad, Skåne.
Upptecknat: Den 10 augusti 1904 av Anna Billing.(Uppsala 29403:14)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 15 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.