Stekt abborre från Harlösa

Ingredienser

(För 4 personer)
1½ kg abborre
½ msk salt
1 kkp grahamsmjöl
1 ägg
½ hg smör
Vatten

Beredning

Fisken fjällas, rensas och sköljes väl, ingnides med saltet samt skåras på båda sidor. Ägget vispas upp, häri vändes fisken och därefter i grahamsmjölet. Smöret upphettas i en stekpanna, fisken lägges däri och brynes vackert gulbrun, spädes med vattnet och får sakta steka omkring 20 minuter. Fisken upplägges på serveringsfatet, pannan urvispas och såsen uppslås i såsskål.

Serveras med potatis.

Recept från: Murarhustru Elsa Nilsson, Harlösa, Skåne.
Upptecknat: Den 6 augusti 1905 av Svea Möller. (Uppsala 29403:14)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 15 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.