(För 8 personer)
8 färska sillar
2 liter vatten
1 msk salt
1 msk
Smör
2 liter mjölk
4 lagerbärsblad
4 kryddpepparkorn
1 msk mjöl
1 äggula
Sillen rensas och sköljes. Den påsättes därefter med vattnet och kryddorna. Då sillen är kokt tages den upp och spadet silas. Smör och mjöl sammanfräsas, därtill slås 1 liter av spadet. Alltsammans vispas, tills det kokar, då den förut uppkokade mjölken jämte sillen tillsättes. Äggulan uppvispas i soppterrinen innan soppan slås upp.
Recept från: Kerstin Davidsson, Kävlinge, Skåne.
Upptecknat: Okänt år av Hilma Kroon. (Uppsala 29403:14)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer