Sillsoppa från Kävlinge

Ingredienser

(För 8 personer)
8 färska sillar
2 liter vatten
1 msk salt
1 msk
Smör
2 liter mjölk
4 lagerbärsblad
4 kryddpepparkorn
1 msk mjöl
1 äggula

Beredning

Sillen rensas och sköljes. Den påsättes därefter med vattnet och kryddorna. Då sillen är kokt tages den upp och spadet silas. Smör och mjöl sammanfräsas, därtill slås 1 liter av spadet. Alltsammans vispas, tills det kokar, då den förut uppkokade mjölken jämte sillen tillsättes. Äggulan uppvispas i soppterrinen innan soppan slås upp.

Recept från: Kerstin Davidsson, Kävlinge, Skåne.
Upptecknat: Okänt år av Hilma Kroon. (Uppsala 29403:14)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 15 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.