Sillsoppa från Herslöv

Ingredienser

2 liter potatis
10 st sillar
1½ msk salt
2 l vatten
½ kkp mjöl
1 liter mjölk
1 tsk hel kryddpeppar
1 knippe persilja

Beredning

Potatisen skalas och lägges i grytan, sillen rensas, skäres midtaf och lägges ofvanpå med kryddorna. Vattnet hälls på och det får koka. När sillen är färdig tages den upp. Mjölet och mjölken blandas samman och röres i soppan då potatisen är genomkokt. Sillen och lite hackad persilja lägges i och soppan serveras.

Recept från: Bondhustru Ingrid Persson, Herslöv, Skåne.
Upptecknat: Den 20 juli 1903 av Anny Bager (Uppsala 29403:14)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 15 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.