3 sillar
4 ägg
4 rödbetor
Salt
Socker
1 liter mjölk
5 msk mjöl
1½ hg smör
Sillen rensas, skäres i bitar och kokas. Smör och mjöl sammanfräses och spädes med mjölken samt smakas af med socker och salt. Rödbetorna och äggen kokas, skalas och skäres i klyftor. Den kokta sillen lägges i karott. Såsen hälles öfver, hvarefter det hela garneras med äggen och rödbetorna.
Recept från: Fru Lindberg, Prästgården, Nämdö, Södermanland.
Upptecknat: 1906 av Ebba Carlsson (Uppsala 29403:16)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer