Sill- och potatislåda från Årdala

Ingredienser

1 sill
450 g potatis
50 g lök
25 g smör
Stötta skorpor

Beredning

Sillen rensas och lägges i vatten en 6 timmar, varefter den fläkes och benet samt skinnet borttages. Sillen skäres sedan i mindre bitar. Potatisen kokas, får svalna varefter den skäres i skivor. Man lägger sedan varvtals med sill, potatis, lök och smör i en eldfast form, strör litet skorpor över och gräddar lådan litet ljusgul i ugnen.

Serveras varm som smörgåsrätt.

Recept från: Arrendatorshustrun Eriksson, Ökentorp, Årdala, Södermanland.
Upptecknat: 1915 av Margareta Hydbom (Uppsala 29403:16)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 15 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.