(För 5 personer)
1½ kg ål
3 tsk salt
2 tsk kryddpepparkorn
1 liten bundt dill
Potatis: 2 liter
Ålen lägges först ett par timmar i saltlake, därefter rensas, skrapas och sköljes den; lägges sedan ett par timmar i kallt vatten. Skäres sedan i små bitar, 4-5 cm långa; lägges i kallt vatten att koka tillsammans med salt, peppar och dill.
Recept från: Fiskaren Anders Nilsson, Landön, Vanneberga, Trolle Ljungby, Skåne.
Upptecknat: Den 4 juli 1904 av Anna Billing. (Uppsala 29403:14)
Kommentar: Ål är en rödlistad art som inte bör fiskas alls.
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer