Sik
Dill
Kryddpeppar
Ättika
Salt
Siken fjällas, tages ur och sköljes väl. Skäres sedan i bitar och påsättes att koka i kallt vatten, så mycket att det nätt och jämt stå öfver fisken, saltas och skummas. Därefter ilägges några hela kryddpepparkorn, ett par dillkvistar och litet ättika. När fisken är kokt upplägges den i karott och när spadet är kallt upphälles det.
Recept från: Snickarehustru Johanna, Jönköping, Småland.
Upptecknat: Den 8 juli 1905 av Ida Bredberg (Uppsala 29403:15)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer