(För 6 pers)
1 tjog sill
3 msk flottyr
Sillen klyves i ryggen och rensas, men urbenas ej. Därefter lägges den i saltlake i 15 minuter. Trädes sedan upp på ett snöre och hänges ut i vinden, där den får hänga 1 dygn. Stekes sedan som den är i flottyr.
Recept från: Sjömanshustru Johanna Kristersson, Falsterbo, Skåne.
Upptecknat: Den 9 augusti 1909 av Elisabeth Gjertsson. (Uppsala 29403:14)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer