(För 6 personer)
10-12 salta strömmingar
1 kkp risgryn
2½ liter vatten
1 liter mjölk
1 mindre kålrot
½ kkp hvetemjöl
Risgrynen sköljas och sättas på i kallt vatten. Kålroten skalas och skäres i tärningar och ilägges. Strömmingen sköljes och skäres i fyra-fem bitar, som iläggas då grynen och kålbitarna äro nästan färdiga. Af mjölet och mjölken göres en afredning, som ivispas då soppan kokat en stund. Soppan får så koka 5 minuter.
Recept från: Karin Nyberg, Österström, Holm, Medelpad.
Upptecknat: Den 19 juni 1902 av Elsa Larsson (Uppsala 29403:11)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer