(För 5 personer)
8-10 färska strömmingar
1 liter vatten
3 lagerbärsblad
½ liter mjölk
Salt
2 msk mjöl
Några kryddpepparkorn
½ knippa persilja
Strömmingen rensas, skäres i bitar och sättes på i det kalla vattnet att koka tillsammans med kryddorna. Af mjölken och mjölet göres en afredning och då strömmingen är kokt ivispas den. Soppan får så koka upp och afsmakas med den hackade persiljan.
Recept från: Fiskarhustrun Maria Mellberg, Bremön, Njurunda, Medelpad.
Upptecknat: Den 7 augusti 1902 av Elsa Larsson (Uppsala 29403:11)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer