(För 4 personer)
18 färska strömmingar
1½ tsk salt
1 kkp skorpbröd
¼ tsk hvitpeppar
½ kkp gräddmjölk
1 msk flottyr
Strömmingen rensas väl och alla ben borttagas. Därefter hackas den fint och arbetas tillsammans med mjölk, skorpbröd och kryddor. Formas till runda, platta bullar som stekas i flottyr.
Recept från: Fiskarhustrun Maria Mellberg, Bremön, Njurunda, Medelpad.
Upptecknat: Den 2 augusti 1902 av Elsa Larsson (Uppsala 29403:11)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer