(För 6 personer)
1½ kg löja
Vatten
Några kryddpepparkorn
Till såsen:
2 msk smör
1½ msk hackad lök
½ msk socker
3 msk mjöl
1/3 liter mjölk
Salt
Löjan urvattnas och sättes sedan på elden i kallt vatten tillsammans med kryddpepparn och får sakta koka färdig. Fisken tages därefter genast upp.
Sås:
Smör, lök och mjöl sammanfräsas, hvarefter mjölken spädes på, och såsen får koka 10 minuter, då socker och salt tillsättas.
Recept från: Småskolelärarinnan Andrea Callsten, Ankarskatan, Piteå, Norrbotten.
Upptecknat: Den 3 augusti 1903 av Anna Hellgren (Uppsala 29403:12)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer