(För 8 personer)
10 hufvuden af saltlånga
4 liter potatis
Vatten
¼ tsk kryddpeppar
120 gr smör
Hufvuden af saltlångakokas och benen borttagas. Potatis kokas och söndermosas. Fisken nedlägges däri och sammanblandas med potatisen. Kryddpeppar strös ofvanpå, och smörhåla göres. Användes till ”meafton”.
Recept från: Bonden Jöns Larsson, Virestad, Bösarp, Skåne.
Upptecknat: Den 2 juli 1898 av Hilda Aurelius. (Uppsala 29403:14)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer