(För 4 personer)
8 salta sillar
2 öre senap (skånsk)
1 msk mjöl
Litet salt och socker
1 msk flottyr
Vatten
½ liter potatis, vatten, litet salt
Sillen lägges i vatten på morgonen och sättes på i kokande vatten. Till såsen males först senapen samman med mjölet. Flottyren smälts i en panna och häri nedröres senapen och kryddorna, hvarefter man späder på med vatten tills det blir lagom tjockt. Ätes med potatis, som kokas i saltadt vatten med skalen på.
Recept från: Sjöman Nils Petter Hansson, Mölle, Brunnby, Skåne.
Upptecknat: Den 5 augusti 1904 av Gunny Nelson. (Uppsala 29403:14).
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer