Kokt sill med senapssås från Brunnby

Ingredienser

(För 4 personer)
8 salta sillar
2 öre senap (skånsk)
1 msk mjöl
Litet salt och socker
1 msk flottyr
Vatten
½ liter potatis, vatten, litet salt

Beredning

Sillen lägges i vatten på morgonen och sättes på i kokande vatten. Till såsen males först senapen samman med mjölet. Flottyren smälts i en panna och häri nedröres senapen och kryddorna, hvarefter man späder på med vatten tills det blir lagom tjockt. Ätes med potatis, som kokas i saltadt vatten med skalen på.

Recept från: Sjöman Nils Petter Hansson, Mölle, Brunnby, Skåne.
Upptecknat: Den 5 augusti 1904 av Gunny Nelson. (Uppsala 29403:14).

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 14 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.