6 salta sillar
3 msk smör
2 hårdkokt ägg
Sillen rensas (ryggbenet tages bort) och vattenlägges. Sedan lägges sillhalvorna omväxlande med smöret och de hackade äggen i en form och då potatisgrytan kokat upp ställes formen på potatisen och locket sättes p grytan. Då potatisen är kokt är också sillen färdig att servera.
Recept från: Snickare Carl Jansson, Kvarnfallt, Asker, Närke.
Upptecknat: Den 4 juli 1912 av Signe Maurd (Uppsala 29403:13)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer