Ångkokt sill i smör och ägg från Asker

Ingredienser

6 salta sillar
3 msk smör
2 hårdkokt ägg

Beredning

Sillen rensas (ryggbenet tages bort) och vattenlägges. Sedan lägges sillhalvorna omväxlande med smöret och de hackade äggen i en form och då potatisgrytan kokat upp ställes formen på potatisen och locket sättes p grytan. Då potatisen är kokt är också sillen färdig att servera.

Recept från: Snickare Carl Jansson, Kvarnfallt, Asker, Närke.
Upptecknat: Den 4 juli 1912 av Signe Maurd (Uppsala 29403:13)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 14 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.