3 kkp kokt saltlånga
3 kkp kokt potatis
7 dl mjölk
Knappt 2 tsk salt
1 tsk kryddpeppar
2 tsk hackad gräslök
1 msk ister
Stekpannan upphettades och istret smältes däri. Den i skifvor skurna potatisen, samt den i små bitar skurna fisken, lades i pannan. Mjölken tillsattes småningom och allt omrördes väl. Sist ilades kryddorna, hvarpå anrättningen var färdig.
Recept från: Lantbrukarhustru Augusta Börjesson, Torsed, Släp, Halland.
Upptecknat: Den 27 juni 1902 av Hulda Hellsten (Uppsala 29403:7)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer