(För 6 personer)
16 salta strömmingar
3 liter vatten
1 liter potatis
1 liter mjölk
10 msk vetemjöl
1 msk smör
Strömmingen rensas och klippes i en 5-6 bitar. Potatisen skalas och skäres i tärningar, varpå både den och strömmingen lägges i det kokande vattnet. Då dessa äro kokta, avredes soppan med mjölet utrört med den kalla mjölken. Soppan får koka några minuter. När den är upphälld i soppskålen lägges smöret däri. Tunnbröd ätes till.
Recept från: Bonden Olof Nilsson, Delsbo, Hälsingland.
Upptecknat: Den 22 juli 1908 av Karin Fredborg (Uppsala 29403:8)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer