Strömmingsklabb från Alfta

Ingredienser

(För 2 personer)
8 salta strömmingar
1 liter vatten
1 kkp vatten
3 kkp kornmjöl

Beredning

Strömmingarna läggas i vatten några timmar före tillagningen. En deg göres af 1 kkp vatten och 2 kkp kornmjöl; af denna utklappas aflånga kakor, på ena hälften lägges en strömming, den andra hälften vikes öfver och kanterna klämmas till. Klabbarna kokas i vatten omkring 1 timme.

Recept från: Arbetaren Anders Andersson, Nordanå, Alfta, Hälsingland.
Upptecknat: Den 1 augusti 1904 av Kerstin Alfving (Uppsala 29403:8)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 11 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.