(För 2 personer)
8 salta strömmingar
1 liter vatten
1 kkp vatten
3 kkp kornmjöl
Strömmingarna läggas i vatten några timmar före tillagningen. En deg göres af 1 kkp vatten och 2 kkp kornmjöl; af denna utklappas aflånga kakor, på ena hälften lägges en strömming, den andra hälften vikes öfver och kanterna klämmas till. Klabbarna kokas i vatten omkring 1 timme.
Recept från: Arbetaren Anders Andersson, Nordanå, Alfta, Hälsingland.
Upptecknat: Den 1 augusti 1904 av Kerstin Alfving (Uppsala 29403:8)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer