Pudding af kokt fisk

Ingredienser och beredning

Kokt kall fisk sönderplockas o benen borttagas väl, äfven lefvern af fisken skäres deribland. Detta uppblandas sedan med skirt smör, hvitpeppar o Anjovissås om man så vill. 1 qvarter söt grädda vispas med 5 ägg o blandas till fisken, som sedan slås uti en väl smord form o ställes i lagom varm ugn i 1 timme. Den ätes utan sås.

Recept från: Anteckningsbok för Fredrique Hedlöf (Uppsala 41196)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 11 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.