1 skålpund mandel rifves i 12 ägghvitor fint, deri blandas 1½ skålpund socker, detta sättes öfver elden tills det är varmt och deri röres. När det svalnat spritsar man det i kransar, plåten skall smörjas.
Recept från: Charlotte Malmros receptbok, Stora Köpinge, Skåne 1882-1886 (Uppsala 41101)
Kransekage är en vanlig festkaka i Danmark, Skåne och i Norge. Ringar i olika storlekar kan läggas på varandra i en hög kon, när det är riktigt festligt.
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer