Kokt torsk med persiljesås från Snöstorp

Ingredienser

1 st torsk
2 msk salt
Vatten
1 msk smör
2 msk mjöl
1 knippa persilja

Beredning

Torsken rensas och skäres i bitar och kokas i salt vatten. Man tager så mycket vatten, så det står öfver fisken. När fenorna lossnar, är den kokt. Fisken tages upp ur spadet och lägges upp på ett fat.

Sås:

Smöret och mjölet fräses tillsammans i en kastrull, så späder man med fiskspadet tills den blir lagom tjock. När den kokat upp ilägges finhackad persilja och är så färdig att servera.

Recept från: Lantbrukarhustrun Klara Larsson, Snöstorp, Halland.
Upptecknat: Den 2 augusti 1906 av Ida Boldt- Christmar (Uppsala 29403:7)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 11 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.