1 st torsk
2 msk salt
Vatten
1 msk smör
2 msk mjöl
1 knippa persilja
Torsken rensas och skäres i bitar och kokas i salt vatten. Man tager så mycket vatten, så det står öfver fisken. När fenorna lossnar, är den kokt. Fisken tages upp ur spadet och lägges upp på ett fat.
Sås:
Smöret och mjölet fräses tillsammans i en kastrull, så späder man med fiskspadet tills den blir lagom tjock. När den kokat upp ilägges finhackad persilja och är så färdig att servera.
Recept från: Lantbrukarhustrun Klara Larsson, Snöstorp, Halland.
Upptecknat: Den 2 augusti 1906 av Ida Boldt- Christmar (Uppsala 29403:7)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer