Kelgrisar

Ingredienser

3 svinfileter (ej för små)
i bundt persilja
3 msk smör
½ tsk smör
½ tsk salt
½ hg smör till stekning

Beredning

Skär köttet i skifvor, bulta det med den släta sidan af biffklubban. Hacka persiljan och blanda den med smöret. Blanda peppar och salt och strö lite öfver skifvorna. Lägg lite af den med smör blandade persiljan inuti och rulla dem tillsammans samt bind om dem som en köttrullader. De brynas i smör och påspädas sedan med buljong eller hett vatten. Såsen beredes på vanligt sätt, bindes med lite i vatten löst potatismjöl.

Recept från: Estrid Hanssons receptbok, Sorunda, Södermanland 1933-1957 (Uppsala 41195)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 11 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.