Inkokt brax

Ingredienser och beredning

Braxen fjällas, skäres i smala bitar, sättes öfver och kokas i vatten och litet ättika, kryddpeppar, lagerbärsblad, behöfver endast några minuter. Braxen lägges upp, spadet sättes öfver igen, och gelatin lägges i (18 à 20 blad). Klaras.

Recept från: Estrid Hanssons receptbok, Sorunda, Södermanland 1933-1957 (Uppsala 41195)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 11 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.