Halfskarp sås till fisk

Ingredienser och beredning

Två skedar smör fräses med en sked mjöl, dertill slås 1½ qvarter god ljus bouillion och vispas väl om tillika med ½ jumfru kryddättika o en liten sked fransk senap. Då såsen kokar upp silas den genom fint sikt så senapskornen må komma ifrån. Den slås åter i pannan, 4 äggulor vispas med 1 jumfru grädda 1 sked socker o litet rifven citron, detta hälles sakta i såsen under flitig vispning till såsen blir kokvarm. Den serveras till salt laxpudding, stockfisk, fiskfärspudding, ugnstekt samt kokt gädda.

Recept från: Anteckningsbok för Fredrique Hedlöf (Uppsala 41196)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 11 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.