Grönkålssoppa

Ingredienser och beredning

Man vispar några hafvregryn i buljong som får koka, körfvel sköljes och torkas i en handduk, rullas fint, grönkål, sparris förvälles, passeras genom sikt, soppan silas och lite var gång af blanningen ihälles då soppan serveras, lite finskuren gräslök ilägges. Serveras med vattenförlorade ägg, små sockerbrynta potatis och fläskkorf. Obs, soppan skallej koka sedan kålen ilagts. Grönkålen förvälles i vatten med lite soda i.

Recept från: Elsie Anderssons receptsamling, Malmö och Hörby, Skåne, 1905 (Uppsala 34742:3)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 11 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.