Gåshalslefverkorf

Ingredienser och beredning

Lefvern blifva stötta, mjölk påspädes efter behag. Derefter irör man stötta skorpor så att massan blifver som en tjock gröt. Till hvarje gåshals tages 2 ägg. Ett godt stycke smör smältes och ihälles. Russin, salt, socker, starkpeppar och nejlikor blandas uti allt efter eget godtycke, 1à 2 rödlökar hackas och fräses ibland smöret. Lägg ej för mycket smet i hvarje hals.

Recept från: Charlotte Malmros receptbok, Stora Köpinge, Skåne 1882-1886 (Uppsala 41101)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 11 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.